Vissza a főoldalra
ketosz logo


Felhasználónév:
Jelszó:Képgaléria 2014 előtt
Tél 2012. február
Ifjusági Képzőművészeti Alkotótábor 2011.
. . . .
Pap Zoltán - ifjúsági alkotótábor képek

TÁMOP-3.2.3-08/2-2009-0085 Közösségek építése a Körösök völgyében a közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában Békés megyében - projekt keretében valósul meg Papp Zoltán grafikus vezetésével Köröstarcsán a Művelődési Házban hetedik alkalommal az alkotótábor.


Birkózás
. .
Tavaly még ötlet volt idén már valóság!
Az MMA után egyre gyakrabban hallani a birkózásról is Köröstarcsán hiszen október elsejével megindultak az edzések nálunk is Hencz Gyula szervezésével és irányításával. De elõbb a sportról néhány mondatban: A birkózás olyan küzdõsport, ahol a küzdelem során nem szabad ütni, eszközt használni, a másiknak sérülést okozni. Fogásokkal, az ellenfél testrészeinek megragadásával kell elérni a gyõzelmet. A puha, kör alakú küzdõtéren két versenyzõ küzd egymás ellen, testhezálló ruhában és cipõben. Öt sportágat foglal magába: az akrobatikát, a tornát, a gimnasztikát, az atlétikát és magát a küzdelmet.

III. Szilvanap - Köröstarcsa 2011. október 01.
Falunap 2011. - Somogyi-Tóth Dániel orgonahangversenye
. .
2011. július 22-24-én ötödik alkalommal ismét megrendezésre került a falunap.
Délután a Református templomban 16.30-kor kezdõdött az orgonahangverseny Somogyi-Tóth Dániel és zenésztársai elõadásában. Sok volt az érdeklõdõ és nem kellett csalódniuk, mert szép zenei élményben lehetett részük. A mûvésztõl megtudtuk, hogy a megye legrégebbi mûködõ orgonája a mienk, 1854-ben építették a templom épületével együtt.

Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője területi elődöntője Köröstarcsa 2010. július 24. (01)
Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője területi elődöntője Köröstarcsa 2010. július 24.
A szennyvízelvezető és tisztító rendszer 3. fázisának átadása 2009. szeptemberében
Magyarország Legerősebb Faluja Országos Döntő Táplánszentkereszten (3) Fotó:
Magyarország Legerősebb Faluja Országos Döntő Táplánszentkereszten (2) Fotó:
Magyarország Legerősebb Faluja Országos Döntő Táplánszentkereszten Fotó: Nosza József
A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége által szervezett Kárpát Medence Magyarlakta Településeinek Vírtusvetélkedője országos döntőjét, 2009. 08. 14-16.között rendezték meg a Vas megyei Táplánszentkereszten. Az csapat tagjai voltak: Bányai Zita, Bokorné Kerekes Zsuzsanna, Garzó Lászlóné, Garzó Nikoletta, Kerekesné Molnár Eszter, Málint Kitti, Kerekes Krisztián (csapatkapitány), Bokor Mihály, Borbély Zsolt, Garzó László, Kerekes Antal, Orbán Sándor, Ónodi Sándor, Savolt Zoltán, Turi Kriszián, Turzó István.
A köröstarcsai mazsorettek Csárdaszálláson 2009. 08. Fotó: Zolnai Éva
Falunap Erdőtarcsán 2009. augusztus Fotó: Bácskay Tamás
Erdőtarcsa Testvértelepülésünk, Erdőtarcsa meghívására augusztus 15-én 18 fős küldöttség tett látogatást a községben. A Képviselő-testületet Bácskay Tamás alpolgármester képviselte. Erdőtarcsa ezen a napon rendezte meg falunapját és idén első alkalommal az elszármazottak találkozóját. A rendezvénynek Köröstarcsa adott ihletet, hiszen nálunk már hagyomány az elszármazottak meghívása. Az itt szerzett útmutatások alapján nagyon szép és sikeres napot tudhattak maguk mögött a rendezők.
Hal és Falunapok 2009. 3 rész
Hal és Falunapok 2009. 2 rész
Falunap 2009. július 24-25.
Körösladányi napok 2009. jólius - Magyarország Legerősebb Faluja verseny
Kárpát Medence Magyarlakta Településeinek Vírtusvetélkedője 2009.07.04.-én Körösladányban mérték össze erejüket Békés megye erős emberei, a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége által szervezett „Kárpát Medence Magyarlakta Településeinek Vírtusvetélkedője” területi döntője keretében. A részt vevő csapatok - Csárdaszállás, Kamut, Fábiánsebestyén, Körösújfalu, Köröstarcsa, Körösladány - sikeresen küzdöttek meg a feladatokkal a körösladányi sporttelepen. A feladatok teljesítése során, különösen a III. kategóriában szoros eredmények alakultak ki.
Sport - régi fényképek
Sport
#### Mellékletek 2009
Képek testvértelepülésünkről, a vajdasági Oromról
2008. október 23-i községi ünnepség
Hal és Falunapok 2008.
Kárpát Medence Magyarlakta Településeinek Vírtusvetélkedője - Csárdaszállás 2008.
2008.07.12.-én Csárdaszáláson mérték össze erejüket Békés megye erős emberei, a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége által szervezett „Kárpát Medence Magyarlakta Településeinek Vírtusvetélkedője” területi döntője keretében. A részt vevő csapatok-Örménykút,Csárdaszállás,Kamut.Zsana,Körösújfalu,Köröstarcsa,Körösladány-sikeresen küzdöttek meg a feladatokkal és a nagy meleggel.
Körösök Völgye Natúrpark Egyesület