Vissza a főoldalra
ketosz logo


Felhasználónév:
Jelszó:Belterületi kerékpárút teljessé tétele Köröstarcsa 47. számú főút átkelési szakasza mellett - Projekt azonosítószáma: TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00004

.


 


.

Projekt címe: Belterületi kerékpárút teljessé tétele Köröstarcsa 47. számú főút átkelési szakasza mellett

Projekt azonosítószáma: TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00004
Főkedvezményezett: Köröstarcsa Község Önkormányzata
Projekt összköltsége: 80,68 MFt

Támogatás összege: 80,68 MFt (100%)

 

 

Projekt leírása, a projekt célja:

 

1.)  Egyesített gyalog és kerékpárút építése a Kossuth utca József Attila utca kereszteződéstől a Kossuth u 19. számú ingatlanig.
.

A kiépült létesítmény a kezdőszelvényben csatlakozik a meglévő kerékpárúthoz a József Attila utca lecsatlakozásnál. Az 1,2 – 1,5 m széles betonjárda nyomvonalán, annak felbontását követően új szerkezetű burkolat épült.
.

A Deák Ferenc utcát követően a meglévő kerékpártároló helyett a szabad területen új burkolatú kerékpártároló épült, 15 férőhellyel.
.

A fedett fa szerkezetű buszváró áthelyezésre került.
.

A 47 - Debrecen-Szeged másodrendű főút 101+591 km szelvényben kerékpáros átvezetés kerül kialakításra 2,00 m szélességben a meglévő gyalogátkelő mellett.
.

A végszelvénynél a Kossuth Lajos utcai átvezetés esetében az úton járdasziget lett kialakítva a gyalogos és kerékpárforgalom védelme érdekében.
.

A szakasz vége a Kossuth utca 19. sz. kapubejáró környezete.
.

2)        Kerékpáros nyom került kialakításra a Kossuth u 19. – 6. sz. között mindkét oldalon a burkoltszélben felfestett „kerékpáros nyom” burkolati jel alkalmazásával. A Kossuth u. 20. szám előtt kétállásos parkoló került kialakításra. A meglévő útburkolat mindkét oldalán az aszfaltburkolat széle felújításra került.
.

a.) A projekt célja
.

A 47. számú főút mellett, a belterületen nem volt folyamatos kerékpárút. A már kiépült szakasz került összekötésre a Kossuth u. 6. szám alatti általános iskolával, hogy a gyerekek és a teljes lakosság biztonságosan tudjon közlekedni ezeken az útszakaszokon is.
.

Műszaki befejezés: 2021. 09. 21.


Kapcsolódó dokumentumok:
Project logo
Project leírása (docx fájl, eredeti szöveg)