Vissza a főoldalra
ketosz logo


Felhasználónév:
Jelszó:EFOP-1.5.3-16-2017-00097 kódszámú „Településeinkért” című projekt

.


 


.

EFOP-1.5.3-16-2017-00097 kódszámú „Településeinkért” című projekt

.

Konzorciumi tagok: Murony Község Önkormányzata, Köröstarcsa Község Önkormányzata, Kondoros Város Önkormányzata, Békés Város Önkormányzata, Kamut Község Önkormányzata és Mezőberény Város Önkormányzata.

Fő pályázó: Mezőberény Város Önkormányzata

Projektidőszak: 2018. február 1.- 2021. január 31.

A támogatás teljes összege: 486 523 576 Ft

A támogatás Köröstarcsára eső része: 34 875 517 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

A projekt fő célja: a humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése a konzorciumban résztvevő településeken.

https://www.mezobereny.hu/s/cikkek/216/Programok

.

A pályázati program keretében az alábbi tevékenységek fognak megvalósulni három éven keresztül Köröstarcsán:

 

Egészségfejlesztési programsorozatok: a település lakosságának lehetősége van részt venni a Mezőberényben és Békésen megrendezésre kerülő ismeretterjesztő előadásokon, melyhez különjáratos utaztatást biztosítunk.

 

Egészségtanácsadó iroda működtetése: az iroda elsősorban prevenciós céllal jött létre. A lakosság egészségi állapotának javítása érdekében a következő szűrésekre van lehetőség pl: vércukor-,koleszterin-, triglicerid szint mérés, vérnyomás mérés, BMI index számítás. Az egészségügyi állapotfelmérésen túl életmóddal kapcsolatos hasznos tanácsokat fogunk kapni.

 

Generációk közti programok: olyan programok kerülnek megrendezésre, melyek során a fő téma a generációk közti együttműködés, párbeszéd segítése.

 

Babúszás tanfolyam szervezése Békésre: a település kismamáinak lehetőségük van részt venni a Békési Uszoda babaúszás tanfolyamán, melyhez szervezett utaztatást biztosítunk.

 

Gyógytornász alkalmazása: A pályázat sikerének köszönhetően Köröstarcsa Község Önkormányzata gyógytornászt alkalmaz, szorosan együttműködve a település háziorvosaival.

 

Minilabor kerül kialakításra, mely során a helyi rendelőintézetben történik a vérvétel laborvizsgálathoz. A levett vérminta a Békési Gyógyászati Központba kerül elszállításra.

 

Szülőklub: a klubfoglalkozások során lesznek egyszerű beszélgetős órák, ahol a szülők kicserélhetik tapasztalataikat, meghívott előadók ahol tanácsot kérhetnek a szakembertől.

A programokat folyamatosan úgy tervezzük, hogy a gyerekek számára is kényelmes legyen. Amíg a szülők beszélgetnek vagy az előadást hallgatják addig a gyerekek foglalkozáson vesznek részt.

 

Nyári táborok: széles körben kerülnek megrendezésre nyári táborok, így sporttábor, napközis tábor a nyári gyermekétkeztetésben részesülő általános iskolás gyermekek számára és ovis tábor.

 

Egészségnap és Sportnap: a nyár folyamán az egészséges életmódra neveléssel kapcsolatos programokkal, sportprogramokkal és állapotfelmérő szűrésekkel várjuk az aktív kikapcsolódás kedvelőit.

 


 

 


Kapcsolódó dokumentumok:
efop_153_A5_EREDMENYKOMM_KIADVÁNY