Vissza a főoldalra


ketosz logo
Felhasználónév:
Jelszó:Régebbi lejárt hírek

..

.

Rendőrségi felhívás !

 

A motorozás idényjellegű közlekedési tevékenység, mely a tavaszi időjárás kezdetétől általában októberig tart.


Sokak számára ez a tevékenység a szabadságot és a sebességet jelenti, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a motorozás közlekedésbiztonsági szempontból fokozottan veszélyes tevékenyég.


Sajnálatos módon hazánkban a motorosokkal kapcsolatos közúti tragédiák száma még mindig magas. 


Koratavasszal számítani kell arra, hogy nedvesség is lehet az utakon, ami a motorkerékpár megcsúszáshoz vezethet.


A motorosoknak figyelniük kell az útburkolatokban előforduló kátyúkra is, mert ami egy autónak egy kellemetlen ütést, az a motorkerékpárnak esést okozhat.

A felelőtlen motorosok a gyorsabb előrehaladás érdekében sokszor kiemelkedő szabálysértést követ el.


A szabálysértések elkövetése fokozott balesetveszélyt jelentenek, amely során a jármű vezetői veszélyeztetik saját maguk és mások életét, testi épségét is.

A jármű felépítéséből adódóan a motorosok védtelenebbek a gépkocsikban ülő személyeknél, ezért egy váratlan akadály, vagy a legkisebb hiba is beláthatatlan következményekkel járhat.

 

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy motorkerékpárral, valamint segédmotor-kerékpárral történő közlekedésük során fordítsanak kiemelt figyelmet a közúti közlekedési szabályok maradéktalan betartására a saját, illetve mások testi épségének megóvása, illetve a községben lakók nyugalmának megőrzése céljából!

 

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

 

Mezőberényi Rendőrőrs..

.


 ..Előző Következő